Jaglanka z musem z truskawek

Ten wpis dedykuję najlepszej na świecie Mamie – Mojej Mamie.  Mimo, że nie mieszkamy już razem od wielu lat, co więcej, dzieli nas jakieś 200 km, za każdym razem gdy się spotykamy, nie mamy problemu z pomysłem na śniadanie. I zupełnie na przekór tradycji – to ja przygotowuję to śniadanie dla nas obu 🙂

Przygotuj:

2 i ½ szkl. mleka

6 łyżek kaszy jaglanej

1 łyżkę ksylitolu (lub innego słodzika)

1 banan

garść truskawek (ok.10 sztuk)

cynamon

Porcja dla 2 osób

  1. Kaszę gotujemy na mleku, do momentu aż wchłonie jego większość (potrwa to ok.20 min).
  2. Truskawki miksujemy blenderem, kilka możemy pokroić w plastry.
  3. Banana kroimy w plastry.
  4. Do ugotowanej kaszy dodajemy truskawki i resztę owoców. W razie konieczności dosładzamy ksylitolem, posypujemy cynamon.
  5. Zajadamy ! !

IMG_2418

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2416

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *