Jaglanka z musem z truskawek
Ten wpis dedykuję najlepszej na świecie Mamie – Mojej Mamie. Mimo, że nie mieszkamy już razem od wielu lat, co więcej, dzieli nas jakieś 200 km, za każdym razem gdy się spotykamy, nie mamy problemu z pomysłem na śniadanie. I zupełnie na przekór tradycji – to ja przygotowuję to śniadanie dla nas obu 🙂
Przygotuj:
2 i ½ szkl. mleka
6 łyżek kaszy jaglanej
1 łyżkę ksylitolu (lub innego słodzika)
1 banan
garść truskawek (ok.10 sztuk)
cynamon
Porcja dla 2 osób
- Kaszę gotujemy na mleku, do momentu aż wchłonie jego większość (potrwa to ok.20 min).
- Truskawki miksujemy blenderem, kilka możemy pokroić w plastry.
- Banana kroimy w plastry.
- Do ugotowanej kaszy dodajemy truskawki i resztę owoców. W razie konieczności dosładzamy ksylitolem, posypujemy cynamon.
- Zajadamy ! !