Polskie kiwi czyli sok z cytryny i natki pietruszki

 Jako małe dziecko kategorycznie odmawiałam spożycia natki pietruszki. Pływające zielone farfocle na powierzchni zupy były sygnałem do powstrzymania się od konsumpcji zawartości talerza. Dziś jestem już nieco starsza i odrobinę mądrzejsza 🙂 A natkę pietruszki pochłaniam w każdej ilości i pod każdą postacią np. w formie zmiksowanej, tak jak w dzisiejszym przepisie.

Przygotuj:

1,5 pęczka natki pietruszki

1 dużą cytrynę (ewentualnie 2 mniejsze)

2 łyżki miodu

0,5 l wody

1. Cytrynę obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie pestki. Wszystkie składniki miksujemy dokładnie w blenderze.

2. Gotowy napój można przecedzić przez sitko (ja tego nie robię, szkoda pietruszki ! 🙂

3. Na upał taki jak dziś, polecam podawać z kostkami lodu.  Na zdrowie !

IMG_0698

IMG_0699

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *