Migdałowe crumble z jabłkami i borówkami

Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie prosty deser. Jedyne czego potrzebujecie to odrobinę masła, mąki, tartych migdałów i dowolne owoce. Efekt jest niesamowity, zresztą sprawdzicie sami.

Przygotuj:

40 g masła
1/2 szkl. tartych migdałów (ja użyłam migdałów marki BackMit)
1/4 szkl. mąki (użyłam orkiszowej)
1/2 szkl. cukru
cynamon

Dodatkowo: 100 g borówek,  2-3 jabłka

1. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na niewielką kostkę, przesmażamy chwilę na odrobinie masła.

2. Masło, migdały, mąkę i cukier łączymy w misce i ugniatamy, aż powstanie kruszonka.

3. Jabłka układamy w kokilkach, posypujemy je cynamonem, następnie układamy umyte borówki. Wierzch posypujemy kruszonką.

4. Całość zapiekamy ok 20 min w temp. 180 C.

5.Podajemy z lodami.

IMGP2998 IMGP3000 IMGP3002

Komentarze dla: “Migdałowe crumble z jabłkami i borówkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *