Łosoś pod koperkową pierzynką

Dziś mam dla Was propozycję na obiad idealny na upalne dni. Szybki i prosty, a do tego smaczny, zdrowy i nietuczący. Polecam szczególnie osobom dbającym o linię.

Przygotuj:
0,5 kg filetu z łososia
20 g posiekanego koperku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżkę miodu
sok z 1 cytryny
2 ząbki czosnku

1. W misce przygotuj marynatę z koperku, oliwy, miodu, cytryny (częścią soku możesz skropić rybę) i przeciśniętego przez praskę czosnku. Całość dopraw solą i pieprzem.
2. Umytego i osuszonego łososia natrzyj marynatą, a następnie zawiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 1 h.
3. Po tym czasie zdejmij folię i ułóż łososia w naczyniu żaroodpornym. Piecz w temp. 180C ok. 25 min.

 Łososia podałam z ryżem i sosem pieczarkowym.

IMGP2797IMGP2799IMGP2798

 

Komentarze dla: “Łosoś pod koperkową pierzynką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *