Bardzo tradycyjny kompot z rabarbaru.

Smak dzieciństwa odkryty na nowo.

Przygotuj :

1,5 l wody
3 średnie łodygi rabarbaru
cukier do posłodzenia kompotu (wg upodobań, u mnie ok.5 łyżek)

1.Umyj łodygi rabarbaru umyć, następnie obierz i potnij na ok. 2cm.kawałki.

2.Zagotuj wodę wraz z cukrem i wrzucić do niej przygotowany rabarbar.

3.Całość gotuj ok.5 min. Pozostaw do odstania.

4.Odstany kompot przecedź. Podawaj ze świeżymi listkami mięty

IMGP1485

IMGP1487

A muzycznie słuchamy dziś utworu dosłownie oddającego przepis : SDM- Kompot z rabarbaru

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=aGR5URIH3G8&w=420&h=315]

Akcja rabarbar - IV edycja

Komentarze dla: “Bardzo tradycyjny kompot z rabarbaru.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *