Spaghetti z łososiem i szparagami

Pozostając w bardzo zielonej kolorystyce, jaka towarzyszy mi w tym tygodniu, kolejna porcja zieleni zjawia się na blogu. Tym razem na talerze lądują zielone szparagi.

Przygotuj:

200g zielonych szparagów
60g wędzonego łososia
1/ 4 dużego opakowania jogurtu naturalnego
1 /2 dużego opakowania śmietany u mnie 12%

Danie dla 2 osób.

1.Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania.

2.Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów i kroimy na ok.4 cm kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 5min.

3.Na patelni rozgrzewamy śmietanę wraz z jogurtem (uważajcie, aby się nie zagotowała. Doprawiamy solą, dużą ilością pieprzu, gałką muszkatołową. Podgrzewamy aż sos nam się lekko zredukuje.

4.Odcedzone szparagi wrzucamy do sosu, na koniec zaś dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki łososia.

5.Wszystko razem mieszamy i gotowe!

IMGP1560

IMGP1556

IMGP1555

IMGP1559

IMGP1557

A i oczywiście miało być muzycznie, bo przecież akcja: Jedzenie z muzyką w tle trwa nadal !

Z muzyki związanej z jedzeniem na dziś wybrałam utwór w wykonaniu Nosowskiej i Kazika -Zoil, mimo, że śpiewają tylko o „rybie w nazwisku” , to jednak strasznie lubię ten utwór, również za teledysk. Posłuchajcie i sami oceńcie 🙂

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=VP8U4_DmCR0]
A tu o złotej rybce już w wykonaniu samej Nosowskiej:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2EGrvZuNs4A]

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *